FACULTY OF EXPERIMENTAL SCIENCES AT THE UNIVERSITY OF GIRONA

Campus de Montilivi. Girona / 1993 | 1994-1996 / 7.400 m2

 

Educational building that integrates the studies of physics, chemistry and biology of the University of Girona. Three linear blocks, parallel to the level curves, form two interior courts that communicate visually with the contiguous forest.

The building gives priority to the program and the structure that supports, and architectonic spaces and constructive systems are simple and evident.

Outside, the diverse functional wings differ with diverse treatments, which reinforce the basic geometry of the building. The concrete socle absorbs the slope of the area; the aluminium panels for the longitudinal bodies of classrooms and laboratories; and the blackboard for the body of entry of the building.